Selskabsomdannelse

1.2.7. Selskabsomdannelse

Nogle gange vokser ens selskab ud af dets selskabsform, hvorfor det kan blive nødvendigt og/eller ønskeligt at ændre eksempelvis sit anpartsselskab til et aktieselskab. Det kan tillige være, at man fortryder sit valg af selskabsform og derfor ønsker at ændre det.

Det er ikke unormalt, at man ved stiftelse af sin virksomhed har nogle visioner, som efter års drift ændrer sig, hvorved en selskabsomdannelse bliver at foretrække. Dette kan endog ske op til flere gange i løbet af et selskabs levetid.

Hvis virksomhedsomdannelse skal ske til et kapitalselskab, skal det holdes for øje, at disse virksomheder kræver et indskud af kapital på hhv. 40.000 og 400.000. Dertil er kapitalselskaber også underlagt selskabsloven, hvorfor der er flere regler og formaliteter, der skal overholdes sammenlignet med eksempelvis et enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab.

Vi har forståelse for, at det kan virke uoverskueligt at forholde sig til eventuelle konsekvenser ved en selskabsomdannelse, og at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvori de forskellige virksomhedsformer adskiller sig fra hinanden.

Vi hjælper dig hos Rieck Advokater til at træffe den rigtige beslutning omkring din virksomhed samt hvilken selskabsform, der giver bedst mening for dig nu og her og en eventuel snak om, hvad der i fremtiden kan være af muligheder.

Det vigtigste ved en selskabsomdannelse er, at du er tryg omkring processen og din rådgiver. Det er i højsædet hos os, at du har netop denne oplevelse.

Vi yder rådgivning vedrørende følgende selskabsformer:

  • Enkeltmandsvirksomheder
  • Interessentskaber
  • Kommanditselskaber
  • Anpartsselskaber
  • Aktieselskaber

Vil du høre mere?